Matlagning på hög nivå
Kategori: Allmänt
Har precis avslutat en utsökt måltid med min fina flickvän och innan dess åt jag med familjen. Idag norpade jag ett recept från Mikael Hollsten (gladiatorn Prime, läs mer på aldrigvila.se) som blev över förväntan för mina smaklökar! Lite sting i det hela men jävligt gott ändå!
Jag gjorde alltså ris med kyckling och currysås. Jag gjorde både uncle-bens boil'n'bag ris och Icas matris och tycker personligen att matriset var vassare till just den här rätten, därmed rekommenderar jag detta! Sedan stekte jag kycklingen i smör med lite vitpeppar, svartpeppar och salt. Innan jag satte på riset så gjorde jag såsen då den, enligt Hollsten själv, ska stå och dra åt sig alla smakerna.
Light creme fraiche, pressad vitlök, currykrydda, salt och peppar. Sedan hällde jag även i en skvätt sweet chili sås efter ett tag då jag glömde att även detta skulle blandas ned i såsen. Måtten går tyvär inte att skriva ned då jag körde på måfå och bara blandade efter smak, jag råder er att göra detsamma. Slutresultatet blev en väldigt proteinrik och god maträtt som hela familjen tyckte om! Anledningen till att jag skrev proteinrik är för att vi stekte väldigt mycket kyckling, jag själv åt ungefär 3 stora kycklingfileér under kvällen, vilket landade på ungefär 600-700 gram kyckling, dvs cirka 120-140 gram högvärdigt protein. Ett stort kycklingbröst delade jag i två tunna fileér när de skulle stekas.Så här så slutresultatet ut!

Vi gjorde även en sallad i efterhand, men den fick inte komma med då ni förmodligen sett en sådan förut. Ni har ju iochförsig sett kyckling med ris förut också antar jag, men inte så här fint upplagt!
Imorgon börjar jag köra på ordentligt på gymet igen och jag kommer då köra ett älskvärt GVT armpass med Nille som inledning. Idag har jag även börjat med min satsning på fettreducering inför sommaren, ett mer djupgående inlägg om detta kommer snarast men jävlar vad bra denna kosthållning är. Ska även lägga in ett inlägg snart om sjukdomshistorian del 4 nu när jag kan trappa upp bloggdelen igen.